dimarts, de setembre 18, 2012

Iniciativa-Compromís denúncia que dos mesos desprès de finalitzada l’estàtua de Ripollès a l’aeroport, aquesta està completament oxidada.











17 de setembre de 2012 El coordinador d’Iniciativa a les comarques de Castelló, 
 Carles Mulet, ha denunciat avui que a escassos dos mesos d’haver-se finalitzat la instal·lació de la polèmica estàtua de Ripollès a l’entrada de l’aeroport, inspirada en Carlos Fabra, aquesta es troba completament rovellada i molt mal estat de conservació.
            La part de l’estàtua marron, de ferro, mostra grans rierols d’òxid que embruten tot la “cama i un braç” de l’escultura, afectant també a la part brillant . Cal recordar que l’òxid es menja i afebleix el ferro, i que al nivell que està ocurrint açò; abans d’haver replegat cap pluja, sols en època estival on la humitat és molt inferior, pot ocasionar que en pocs mesos, gràcies a l’acció del vent, de les boires i del sol, el monument que ha costat diuen 300.000 euros de diners públics, queda literalment per a vendre’l com ferralla.
Precisament, la Diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, traslladava a principis d’agost una pregunta escrita al Consell, per via parlamentària perquè s’informara si té cap garantia de perdurabilitat aquesta obra pagada amb diners públics, i si hi ha  cap partida per al seu manteniment i conservació.  De l’estat de conversació d’aquesta, poques setmanes després de la seua culminació, deixen vore que aquesta necessitarà d’actuacions  per mantenir-se i de manera urgent.
            Per a Mulet, el deplorable estat que ja mostra l’escultura, demostra que els 300.000 euros del cost, segurament no es van invertir en adquirir el material idoni i apropiat per tindre aquest escultura a l’aire lliure “ per això volem ara explicació, de tot el procés, de com es va triar les característiques d’una estàtua que ha d’estar a l’aire lliure, més enllà del fet que siga un evident cas de malgastament de diners públics”
            Per al portaveu ecosocialista “ estem davant d’una mostra més del despropòsit que és tot el que envolta a l’aeroport”

Ampliació sobre el cas de l’estàtua rovellada de Ripollés.
18 de setembre de 2012 l’Escultor Juan Ripollés ha respost avui a la denúncia feta ahir sobre l’estat de conservació de l’estàtua que presideix l’entrada de l’aeroport, justificant que ha emprat “ acer corten” per fer aquesta escultura.
            Aquest material, és el que crea immediatament partícules d’òxid, com les que es poden vore, i no sembla precisament el més apropiat, ja que en poc temps, i amb les primeres pluges, acabarà tacant completament l’escultura, les pedres del sòl i tots els voltants. És ben habitual que aquest tipus de material necessite un tractament de neteja dels voltants, i ahí continua el nostre interrogant sobre qui es farà càrrec d’aquest mantiment, o si es pensa deixar aquesta en aquest deplorable estat.
            L’acer corten no està exent de corrosió, i menys en una zona de gran boira, com ja vam denunciar en el moment de les al·legacions presentades a la seua ubicació, i els tècnics reconeixen que en casos adversos és igualment necessari aplicar un tractament específic, que tampoc sabre qui es farà càrrec.
Per vore les fotos: