dimecres, d’abril 25, 2012

Compromís denúncia les deficiències de recentment inaugurada Planta-abocador de Cervera (Pla Zonal I)



Castelló, 25 d’abril de 2012.  La diputada autonòmica de Compromís, Mireia Mollà, ha aportat avui una sèrie de fotografies en les quals es poden apreciar deficiències greus en la planta i abocador de la Bassa al terme municipal de Cervera, responent al Pla Zonal de Residus I del País Valencià
A pesar de que es va inaugurar aquestes instal·lacions en 2 d’abril, en les fotografies es pot apreciar que des del dia 16 de febrer de 2012 , al 29 de març  el “biosecat” va romandre a la intempèrie, rebent la humitat de la nit i la pluja (50 litres) de la nit del 20 al 21 de març sense tapar-se amb argila incomplint  la normativa de triatge de les deixalles que arriben a planta i el cobriment diari del biosecat , deixant de ser homogeni, inert,inodor, insípid, ... sinó, heterogeni”.
La pròpia presència de gavines alimentant-se d’aquest biosecat demostren unes restes multicolors, saboroses i fent moltíssima pudor al iniciar de nou la putrefacció de la matèria orgànica ( si no hi hagués res orgànic, com tocaria, no hi hauria presència d’animals)
Per al dia 2 d'abril de 2012, data de la inauguració de la Planta per part de les autoritats autonòmiques, provincials i locals van estar netejant l'interior del recinte de la planta i de part del cercat però fora del tancat, on se suposa que hauria estat l'abocador , sent en l'actualitat, zona d'abocament directa sobre el sòl càrstic, de restes de poda, plàstics vidres,cadires, matalassos. restes dels materials de construcció de la pròpia planta, sent de facte un abocador incontrolat
Altres deficiències segons la diputada de Compromís és que no s’ha asfaltat el vial perimetral interior, els desaigües dels pluvials no van canalitzats a "barrancs" com ells deien sino canalitzats a finques rústiques veïnes o a la cuneta d'un camí. A hores d'ara,les més de 10.000 tones  de fem han segut dipositades en l'abocador sense haver-se pesat en la bàscula de l'entrada. SI la pantalla vegetal s'hauria d'haver fet amb plants autòctones,com així ho indicava l'AAI, ho han fet amb xiprers que com els van plantar, quasi tots, amb el cossi  de plàstic es pot dir que són pràcticament tots morts.
Mollà demanarà explicacions al Consell per aquests incompliments greus.